Московски: Има трима кандидати за приватизацията на "БДЖ Товарни превози"

share

За момента Агенцията за приватизация потвърждава за трима кандидати за приватизацията на „БДЖ - Товарни превози”. Кандидатите са фирми от Чехия, Румъния и инвеститор през "Ситибанк", съобщи пред журналисти в парламента министърът на транспорта Ивайло Московски.

„Основно със средствата от приватизацията на „Товарни превози” ще се плаща към кредиторите и облигационерите. За момента плащаме 1 млн. евро на месец от собствени средства на дружеството, което е недостатъчно”, заяви министърът.

По повод Оперативна програма „Транспорт” Московски заяви, че в началото на мандата на ГЕРБ през август 2009 г. той като зам.-министър по транспорта тогава е заварил 11% договореност по програмата, а разплатени са били под 1%. В момента има 97% договореност, а са разплатени 35%. Имаме право да разплащаме до 2015 г., заяви Московски. „От БСП нямат основание да се оправдават, че 2007 г. са стартирали, защото преди 2007 г. от техническа помощ на предприсъединителната програма ИСПА са имали изключително огромен бюджет да си подготвят проектите за 2007 г.”, уточни Московски.

Водещи новини

Още новини