Бойко Борисов: Кой умник казва какъв вкус има българското бебе? (видео)

share

„Бих се срамувал много, ако бях на мястото на тези вериги, които ни продават по-лошо качество стоки и храни. Страшно обидно звучи“, заяви премиерът Бойко Борисов на международната конференция на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС – да сложим проблема на масата".

Събитието е част от програмата на българското рпедседателство на Съвета на ЕС и е под патронажа на премиера ни. Организатор е омбудсманът Мая Манолова.
На срещата на високо равнище присъстват еврокомисарят по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Юрова, еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, министър Лиляна Павлова, министри на икономиката, на земеделието и на здравеопазването на държавите членки на ЕС, както и ръководители на съответните национални органи за защита на потребителите и за безопасност на храните, евродепутати, депутати от националния парламент, посланици и др.

„Всички, които ме познават знаят, че съм най – големия защитник на това, че Европа е най – доброто място за живеене. Дори не ми е минавало през ума такива големи авторитетни компании да си позволяват да правят такова нещо. Помагали сме за влизането на веригите в България. Не ви ли се струва безумен терминът национален вкус за бебета. Кой умник казва какъв вкус има българското бебе? Кой умник казва, че българското бебе обича по-малко мляко или палмово масло?Сигурно и аборигените живеят по-добре от нас. Нацията ни се оказва много по-болна заради такива неща и продължават хората да мрат“, заяви Борисов и напомни: „По свято от детето няма“.
„Сега на 16 и 17 май ще дам на моите колеги това, което ядат българите. Да видим дали техните служби за сигурност ще го ядат“, закани се той.
„Нормално ли е в 21 век да търсиш връзки, за да си набавиш качествени храни за внуците. Аз съм дядо“, каза той.
„Да изкупим поне малко греха си“, заяви още Бойко Борисов и обеща, че темата за двойният стандарт ще продължи да бъде на дневен ред.

Водещи новини

Още новини