Иван Гарелов: Наказанието ми беше прекомерно

Булфото (архив)
share

Струва ми се, че наказанието ми беше прекомерно, това каза журналистът Иван Гарелов в ефира на БТВ. Думите му са по повод освобождаването му от поста медиен съветник на служебния министър-председател Огнян Герджиков. Причината беше, че в телевизионно предаване Гарелов защити журналистката Елена Йончева в задочния ѝ спор с бившия премиер Бойко Борисов.

Герджиков посочи, че по този начин Гарелов е нарушил правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания.

Журналистът посочи, че седмица по-рано по същата телевизия, но в друго предаване, е защитил друг колега, а Герджиков дори го е поздравил. По думите му, защитавайки Йончева, е бил предизвикан от опонента си и е споделил свои мисли за лидера на ГЕРБ, продиктувани от позицията му на наблюдател.

Гарелов разказа, че му е било предложено да си подаде оставката, но той е предпочел освобождаването. За служебния премиер каза, че към него изпитва добри чувства и го уважава. "Той си има свои правила и действа според тях, аз имам мои собствени правила и морал и мисля, че случаят надхвърли предизборната борба".

Водещи новини

Още новини