Дончев се чуди, защо Валери Жаблянов постоянно коментира ГЕРБ, а не казва нищо за БСП

share

В сутрешния блок на Нова телевизия в предизборен дебат участваха кандидатите за депутати Томислав Дончев от ГЕРБ, Валери Жаблянов от БСП и Ангел Джамбазки от Обединени патриоти.

Голямото социологическо изследване ще бъде на 26 март, заяви Томислав Дончев. Всяка политическа сила дължи ясно обяснение за възможните варианти за съставяне на следващ парламент, обясни той и поясни, че при ГЕРБ вариантите не са много.
Жаблянов каза от своя страна, че въпросът е да има мнозинство, което може да извърши промяна в политиката.

Тримата коментираха намесва ли се Турция във вътрешните работи на България. Жаблянов напомни от своя страна, че турското правителство не трябва да злоупотребява. Дончев заяви, че България е длъжна да има добри съседски отношения с Турция. „Всички опити за намеса, на която и да е държава, включително и на Турция, са недопустими“, каза още той.

Джамбазки заяви отново, че политиката на Турция е неприемлива. Той напомни, че Патриотите смятат,че Сюлейман Гьокче трябва да бъде изгонен, а г-жа Надежда Нейнски трябва да бъде върната у нас.

Относно мигрантите, Дончев заяви, че трябва да се работи, за да не бъде допуснат бежански поток към Европа и България. Джамбазки каза, че е недопустимо хиляди хора, които не знаят български език да казват как да се живее в България.

Темата за доходите е най – важна за българските граждани, заяви Джамбазки.
„Доходите не зависят от държавата", напомни пак Дончев. "Въпросът за доходите е свързан с икономиката. Колкото повече тя расте, толкова по – високи ще са доходите“, каза отново Дончев.

Той се изненада, че Валери Жаблянов говори постоянно за ГЕРБ, а не казва нищо за БСП.

Водещи новини

Още новини