ГЕРБ ще са безкомпромисни към източването на социалните плащания (видео)

share

ГЕРБ ще бъдат безкомпромисни към всички, които източват социалните плащания. Това увери кандидат-депутатът Александър Ненков. Той и негови колеги се срещнаха с представители на неправителствените организации (НПО) в социалната сфера, предаде репортер на Novini.bg

Най-важно е доброто разпределие на ресурсите в социалната сфера, отбеляза Ненков. Той коментира, че за ГЕРБ остава важен приоритет солидарността към хората в неравностойно положение. По думите му трябва да се направят такива законодателни промени, че да има  има справедливо разпределяние на социалните помощи.

Бившият социален министър Зорница Русинова пък изтъкна, че ГЕРБ ще гарантира непрекъснат диалог межу правителство, парламент и НПО, ако партията управлява. Тя изрази удовлетворение от проведената днес среща с експертите. Русинова обяви идеята за създаване на нов закон за детето, който да фокусира вниманието върху регламентирани социалните услуги и дейности. В това число от ГЕРБ настояват да се регламентира понието "социално плащане", за да може да има ефективно изразходвани.

Русинова обеща и реформа в ТЕЛК, където да бъдат спрени фалшивите уверения за работоспособност.

Ден след 8 март от ГЕРБ обявиха, че ще се борят и за равно заплащане между жените и мъжете.

В сферата на спорта от партията обмислят повече мерки за по-достъпен спорт. Бившият ресорен министър Красен Кралев обясни, че всички съоръжения да могат да се ползват и от хора в неравностойно положение. ГЕРБ ще наблегнат на масовия спорт, защото той гарантира здравето на българските граждани.

Водещи новини

Още новини