Владислав Горанов: Доходите не зависят от политиците, а от икономиката (видео)

share

Темата за доходите няма как да не е приоритет в една от най-бедните държави в ЕС, но доходите не зависят от политиците, а от икономиката. Това заяви Владислав Горанов, който се изправи срещу Драгомир Стойнев в първия телевизионен дебат по Нова. Те дебатираха по темата за доходите и други основни теми.

По темата данъци, това което БСП предлага е изключително вредно, заяви Горанов.

Спрявянето с бедността минава през по-доброто образование, смята той. Според него трябва да се инвестира допълнително в образованието.

Битовата престъпност е социален бич. От една страна харчим много, от друга полицаите не стигат. Извели сме като приоритет назначаването на повече служители, заяви Горанов по темата за битовата престъпност.

Драгомир Стойнев заяви, че трябва да има нова полицейска карта. Искаме на всеки три села да има пост и патрулни коли, каза Стойнев.

По темата корупция и правосъдие двамата обсъждаха казуса КТБ.

КТБ е тема, която никога няма да свърши, каза Горанов. 

Драгомир Стойнев припомни, че миналата години е излязъл доклад на Трансперънси интернешънъл, в който България е обявена за една от най-корумпираните държави.

Единен антикорупционен орган трябва да се направи, заяви Владислав Горанов. Трябва да се вкарат в Наказателния кодекс по-големи наказания за корупция, допълни той.

Трябва да има по-голяма справедливост, заяви от своя страна Драгомир Стойнев.

По темата за бежанците Владислав Горанов заяви, че през последните месеци натиск по границите ни няма.

Водещи новини

Още новини