Каракачанов: Промяна на избирателната система не решава проблемите

Булфото (архив)
share

Промяната на избирателната система не може да е най-важната задача на бъдещия парламент. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов.

Той бе категоричен, че няма да подкрепи въвеждането на мажоритарна система в два тура. „Мажоритарна избирателна система в два тура не решава нито един от проблемите на България“, уверен е Каракачанов. Това не е най-важното нещо, смята той.

Каракачанов би подкрепил немската избирателна система, която отчита и вота, даден за партия. „Мисля, че няма как две политически формации да направят мнозинство. Ще се наложи, предполагам, като гледам какви са обществените нагласи, ще се наложи и ГЕРБ, и БСП заедно с нас и други български партии, да седнат на една маса и да разговарят по това ще продължава ли страната да бъде в безпътица, или ще има правителство“, каза той.

В коментар на категоричните заявки от страна на БСП и ГЕРБ, че няма каквато и да е възможност да участват в общо правителство, Каракачанов каза: „Когато чуете, че някой толкова силно отрича, не вярвайте толкова убедено.“

Водещи новини

Още новини