Франс прес: Опозицията е на път да свали Борисов

Фейсбук
share

Бившият командир на Военновъздушните сили Румен Радев печели с малка разлика първия тур на днешните президентски избори, което очертава перспективи за политическа нестабилност в страната и стратегическа промяна към сближаване с Русия, отбелязва агенция Ройтерс, която също цитира анкети, направени на изхода на изборите секции, предаде БТА.

Петдесет и три годишният Радев, стар съюзник на опозиционната Социалистическа партия, призова за отменяне на санкциите на Европейския съюз срещу Русия и каза, че България трябва да се подсигурява двойно, когато става въпрос за международни съюзи, посочва Ройтерс.

Българският премиер Бойко Борисов е на път да претърпи неприятен обрат на първия тур на президентските избори, тъй като две екзитпол проучвания отреждат втора позиция на неговия кандидат, председателката на парламента Цецка Цачева, предаде Франс прес. Сондажите предричат оспорван втори тур на 13 ноември, а изборите се разглеждат като тест за премиера Борисов в средата на мандата, допълва агенцията.

Водещи новини

Още новини