От ГЕРБ смятат, че БСП е на път да изгуби достойнство

share

"Вие сте на път да изгубите и малкото останало ви достойнство". Така се обърна депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев към БСП в декларация от името на ГЕРБ.

Той обвини БСП, че са се отрекли не просто от профила на партията си, но и от кандидата си за президент. "Днес вие се дистанцирахте от ген. Румен Радев и аз смятам, че това е едно огромно политическо лицемерие", заяви Георгиев.

Депутатът ги обвини още, че са предложили създаването на анкетна комисия за картелите на горивата без да се допитат до най-голямата парламентарна партия. По думите му това е направено с мисълта да злепоставят и да реабилитират тройната коалиция, която днес отказала се от Радев се опитва да възстанови Пламен Орешарски.

Според Георгиев отговорността, гласувана на БСП от избирателите им, не ги прави опозиция само, за да искат оставки, при положение, че нямат капацитет и възможност да предложат друго. Според него БСП не трябва да се опитват да вкарат държавата в "онзи порочен кръг, в който тя беше през 90-те години, в която беше между 2005 и 2009 г., в който тя беше между 2013 - 2014 г." Георгиев смята, че в такъв случай те не са политическа сила, а просто "интересчии, които самоцелно се борят за власт, с която не знаят какво да правят".

"Провеждането на предизборна кампания е молене за доверие, но не с кухи обещания, а с резултати", обърна се Георгиев към левицата. Според него БСП не могат да се похвалят с резултати през последните 10 години. Той смята, че преди това те са се хвалели с незавидни такива, които са коствали на хората енергия, пари и дори живот. "Много хора може би не могат да възстановят здравето, което са загубили онези години, за да може днес вие да излизате и да говорите за финансова стабилност - нямате право да го правите", заяви Георгиев.

Той посочи, че БСП си осигуряват доверието на хората като го купуват. По думите му доверието за тях е "стока, която подлежи на покупко-продажба". Според депуатът от ГЕРБ, когато една политическа сила не е способна да мобилизира своя собствен капацитет, тя трябва да се занимава със собствените си проблеми и да си даде сметка дали е изцяло на висотата на политическа, парламентарно представена партия.

Водещи новини

Още новини