Методи Андреев: ГЕРБ прави опит за една институционална приемственост

share

Издигането на Цецка Цачева за президент е опит да се създаде една институционална приемственост. Президент, премиер и председател на НС са първи, които научават процесите, които се случват в света. Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

По думите му председателят на НС и премиерът са в една властова вертикала.

„Според мен в тези избори на втория тур ще се сблъскат два по-различни електората, отколкото сме свикнали да виждаме – пронатовският и носталгичният, традиционно ляв електорат. Затова е много важно всеки един кандидат да се идентифицира пред избирателите“, заяви Андреев.

Той добави, че това ще стане по значимостта на въпросите, на които няма да иска да даде отговор. И даде пример: В ЕС или в Евразия? Какво е отношението на всеки кандидат към незаконната анексия на Крим. Какво е отношението към санкциите срещу Русия. Какво е отношението към хибридната война. Какво е отношението му към бившата Държавна сигурност? Как вижда енергийната независимост? Трябва ли да се изучава комунизма в учебниците по история? Съветска Русия освободител ли беше или окупатор?

„Исторически Русия има своето влияние върху нашата държава. Важното е обаче как ще се подобрят тези отношения. Дали ще запазим своя суверинитет и национално достойнство, както и визията ни. Всичко това трябва да стане през призмата на избраната от нас посока още преди 20 г. и външната ни политика“, подчерта депутатът

Методи Андреев предупреди, че се извършва операция "Балканска пролет", която цели България да преосмисли своята евроатлантическа ориентация, а снакданслият македонски журналист Миленко Неделковски също бил част от тази хибридна война.

Водещи новини

Още новини