ГЕРБ - аджийка от Бохот скрила бюлетини в чорапите си

Булфото
share

Бюлетина в чорап, "приплъзване" на бюлетини и подмяна на вота на избирателите.

Това запечатала училищна камера в плевенското село Бохот, оставена според СДС случайно включена в деня на гласуването на 30 октомври, когато в училището имаше втори тур на президентските и местните избори.

Сините днес разкриха един от начините, използвани според тях от ГЕРБ за фалшифициране на изборите. Оригиналният запис не беше показан - той е в прокуратурата, тъй като сините оспорват съдебно гласуването в Плевен. Там кандидатът им за кмет Найден Зеленогорски остана втори едва с 389 гласа по-малко от претендента на ГЕРБ Димитър Стойков.

Днес Зеленогорски каза на пресконференция в централата на СДС в София, че ако сниманата от камерата схема е сработила дори с една или две бюлетини във всичките 168 секции в Плевенско, то това би обърнало резултатите в полза на кандидата на управляващите. Само 195 гласа, които фактически са били подадени за мен, да са били фалшифицирани и накрая да са били сметнати за опонента ми, накланя везните, изчисли Зеленогорски.

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата на партията хора, твърдящи, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в Бохот. За случая съобщи председателят на партията Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите.

Водещи новини

Още новини