Сашо Диков вади компромати на пресконференция на РЗС (видео)

share

Журналистът Сашо Диков предизвика скандал на пресконференция на РЗС. Той прочете писмо, в което се твърди, че лидерът на партията Яне Янев след първия тур на изборите е заявил подкрепата си за кандидатурата на Росен Плевнелиев, за да избегне проверка за фалшифицирана подписка, в която участват 300 000 души. Журналистът обяви, че има и диск, който уличава партийни функционери на РЗС, участвали в изготвянето на въпросната подписка.

Лидерът на партията Яне Янев отговори, че това са претоплени манджи, които многократно са забърквани с различни добавки. "В случая няма нищо ново. Дори не са си направили труда да сложат пипер в тази наново забъркана и претоплена стара гозба. Нямаме никакъв проблем с подписката, тя се проверява в прокуратурата, има разследване, има постановление и всеки, който желае, може да се запознае с всички материали", допълни той.

"По време на срещата ми с Бойко Борисов изобщо не е споменато за подобно нещо, за което си слагам ръката на сърцето и се кръстя. Нищо не съм му искал и няма да му поискам. Същият диск беше даден на председателя на парламента Цецка Цачева и тъй като тези интриганти сега се чувстват безпомощни, защото в главите им се въртят заговори между ГЕРБ и РЗС, затова действат по този манипулативен начин", категоричен бе Яне Янев.

Той призова Сашо Диков да пусне диска колкото пъти иска в Канал 3 и заяви готовност да гостува в телевизията по темата.

Водещи новини

Още новини