Андрей Райчев: Станишев ще остане начело на БСП

share

БСП са доволни от резултатите си и няма настроения в партията, че изборите са загубени. От тази гледна точка не вярвам да се стигне до оставката на лидера Сергей Станишев.

Това заяви пред БНТ социологът Андрей Райчев.

Ако има атака срещу Станишев, тя ще е на редовния конгрес на партията. На Борисов много му се иска да се смени треньора преди решаващите парламентарни избори през 2013 година, но не виждам как това ще се случи, допълни той по повод изказване на премиера Бойко Борисов от тази сутрин, че с действията си около изборите президентът Георги Първанов готви завръщането си начело на БСП.

Социалистическата партия получи 700 000 свои и над 800 000 чужди гласа на президентските избори, с което левицата се утвърди като единствената алтернатива на управляващите. През 2001 г. чиста случайност докара Първанов на власт, президентът трябва да бъде по-скоро центристки, така че БСП не е абонирана за президентския пост, категоричен бе социологът.

БСП беше сатанизирана дълго време, от своя страна тя успя да експлоатира думата "демокрация" около изборите, което е едно много силно оръжие, каза още Андрей Райчев.

Водещи новини

Още новини