ДСБ, БЗНС и НПСД с единна регистрация на местните избори (видео)

Булфото
share

Ръководствата на ДСБ, БЗНС и НПСД са се разбрали за единна регистрация на местните избори. Това каза пред журналисти председателят на ДСБ Радан Кънев, цитиран от БТА.

Общото явяване на Реформаторския блок с единна регистрация на предстоящите местни избори е задължително за доброто развитие на страната, смята Кънев.

На този етап трите партии стигнахме до това съгласие на политическите ръководства, надяваме се, че е въпрос на дни и за останалите две партии да се присъединят, каза Кънев. По думите му днешната новина не би трябвало да дава "някакъв специален сигнал".

При всяко положение волята ни за единна регистрация на целия Реформаторски блок е непроменена, а дори засилена, каза Кънев.

Той посочи, че все още не се е виждал с лидерите на ДБГ и СДС Меглена Кунева и Божидар Лукарски, но очаква до дни да се срещнат и да обсъдят общата регистрация.

Според Кънев по-голямата консолидация между формациите в РБ е задължителна. По думите му единството няма алтернатива.

От ДСБ, БЗНС и НПСД, които са част от Реформаторския блок, представиха решението си след семинар за кандидати за кметове и съветници и предизборни щабове от Западна България за местните избори.

Водещи новини

Още новини