Росен Плевнелиев: Тоталитаризмът си отива от президентството

Булфото
share

Благодаря на всички, които гласуваха на втория тур - българите разбраха, че назначават хората, които ще им свършат работа.

Това заяви на пресконференция в НДК новоизбраният президент на България Росен Плевнелиев.

Чрез вота си гражданите дадоха заявка за модерна държавност и за европейско развитие на България. Разбрахме ясно, че политиците могат да бъдат успешни тогава, когато градят доверие. Надявам се останалите, които правиха негативни кампании, да са разбрали, че доверие се печели, когато си честен, поемаш ясни ангажименти. Агресията не печели, допълни той.

България ще има активно и динамично президентство. Искаме в него да се случи дебатът за проблемите ни и за начините за тяхното решаване. Даваме категорична заявка за надпартийност и динамичност. Няма да правим собствени сдружения като АБВ на Георги Първанов, а ще работим само и единствено за националните интереси. Ще подкрепим пенсионната, здравната и административната реформа. Ще работим за по-добрата бизнес среда, за да имаме икономика, която се развива. Външната ни политика ще бъде базирана на националните приоритети, посочи новоизбраният президент.

Няма по-важна цел от това, да стартираме мащабни програми в енергетиката, за да не може никой повече да спре кранчето на България, както направи това Русия. Ще държим отворени вратите за българите в чужбина, както и за млади хора, които да влязат в президентската администрация. Бързо ще забравим тоталитарната държава, защото модерната държавност е нещо много по-различно. Даваме категорична заявка за поемане на отговорност и за много работа, каза още Росен Плевнелиев.


 

Водещи новини

Още новини