Плевнелиев: Моята кауза е ясна - модерна България

Булфото
share

Благодаря на варненци за подкрепата, която ми оказаха на първи тур. Това заяви кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев във Варна.

,,Моята кауза е ясна - модерна България достоен член на Европейската общност‘‘, каза Плевнелиев.

Той допълни, че ще бъде президент на националните приоритети, които да влязат в дневния ред на изпълнителната власт. Пред варненци кандидатът за президент обеща да идва по – често и да помага за усвояването на европейските средства. Готов съм да налагам вето, когато имам аргументи, защото ветото не е инструмент, с който да се пречи на някого.

Плевнелиев каза, че е категорично за референдумите и те са едно много силно оръжие за демокрацията. По думите му президентът отваря врати, изгражда мостове, когато става въпрос за национални и регионални приоритети.

По време на срещите си установих, че българските граждани са активни и свободни, те не се печелят с манипулации и агресия, а с каузи и ясни ангажименти, подчерта Плевнелиев.

,,Приветствам Ви от името на българската общност в Мадрид, която в неделя ще излезе и ще гласува за Вас‘‘, заяви български гражданин живеещ в испанската столица. Той сподели, че много българи в над 40 държави подкрепят Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини