Бойко Борисов: Почват да ме дразнят всички

Булфото
share

Ако Росен Плевнелиев победи, победата е за Плевнелиев и Попова.

Ако бяха загубили, загубата щеше да е за мен, заяви прeмiерът Бойко Борисов на пресконференцията в НДК след края на изборите.

Кой политик в България е дошъл и вие сте го познавали, всеки политик има някаква история, с която е станал известен. Кой щеше да знае Росен Плевнелиев, ако не му беше дадена възможността да изгражда инфраструктурни проекти – каза Борисов.

Почвам да се дразня в желанието всички да се изкарваме надпартийни, каза Борисов.

Нищо по-добро от политическите партии не е измислено; политическите партии са измислени, за да носят демокрацията. Кой щеше да знае г-жа Фандъкова – беше директор на гимназия - сега вече е кмет на София. Но за да стане това, преди пет години, създадох движение, създадох партия; виждате сега каква дълга резервна скамейка има. Първите пет рейтингови политици са от ПП ГЕРБ, каза Борисов.


Гарантирам, че от другата неделя, когато Росен Плевнелиев и Маргарита Попова отидат в президентството, аз на тях ще се обаждам само по работа. Както правя сега с президента Георги Първанов. Но да не прекаляваме с това – надпартийни; ако не беше царят, кой щеше да знае г-жа Кунева? Ако не беше Първанов, кой щеше да знае Калфин? Това са прекрасни хора, прагматици, затова ги избрах за министри, каза Борисов.


Победата е за тях; ако имаше загуба – щяхте да ме питате мен – ще си подадете ли оставката, още днес, тук – каза Борисов.
Преди това Росен Плевнелиев, кандидат за президент от ГЕРБ, каза за предстоящия вот в неделя: Това не е толкова битка ляво срещу дясно, БСП срещу ГЕРБ, ние сме за една модерна България. С Марги Попова показахме, че бяхме независими, силни фигури в правителството на ГЕРБ. Благодарим за подкрепата на ПП ГЕРБ, защото изповядваме общи ценности – каза Плевнелиев. Очакваме висока избирателна активност. Той каза, че ако е президент, ще бъде надпартиен.

Водещи новини

Още новини