Лоша организация за изборите, коментират политици

Интернет
share


ГЕРБ върна опашките в нашия живот, да видят и младите какво означава да се редиш, коментира Михаил Миков от БСП в ефира на БНТ. Според него изборите са на ръба на закона.

Може да има юридически спор за законността на изборите, коментира и председателят на предизборния щаб на СДС в студиото - Борис Марков. Решението на ЦИК наистина отговаря на нуждите на хората, но нарушава закона.

Той коментира още, че може да бъде отворен "прозорец за манипулация". Решението е взето за цялата страна, но не навсякъде има опашки, а сега ще могат да се активизират групи и да променят изборните резултати.

Представителят на ГЕРБ Елен Герджиков коментира, че не може да става въпрос за нарушение на закона, защото по ЦИК е институцията, която слага край на изборния ден. В закона е записано, че изборите приключват не по-късно от 20 часа.

Според Павел Шопов от АТАКА изборите са най-зле организираните досега. Дори и първите свободни избори през 1990 година се проведоха при по-добра организация. Тези избори ще останат с привкус с тоталната манипулация от социологическите агенции.

Администрацията беше неподготвена, гражданите - не достатъчно информирани. Така обясни и Михов неуредиците около изборите "две в едно", провели се днес.

Малко преди края на изборния ден от ЦИК обявиха, че удължават времето за гласуване до 20 часа. По думите на говорителят на комисията Ралица Негенцова, че след това председателите на комисиите ще съберат личните документи на чакащите пред секциите и хората ще могат да гласуват.

Преди да влезе в НДК Сергий Станишев, лидер на БСП, също коментира лошата организация на изборите и обясни, че според него на хората им е било трудно да гласуват.

Водещи новини

Още новини