Скандал с купуване на гласове в Хасково

Интернет
share
В циганския квартал на Хасково изборите започнаха с купуване на гласове. Информацията бе официално оповестена от щаба на досегашния кмет, който кандидатства за нов мандат.

В 9,20 минути в изборните секции с номера 64 и 65 в кварталите „Акация”, „Република” и Възраждане” са задържани негови застъпници. По думите на полицията задържането е с мотив „справка”.

Има обаче свидетели, че същите тези застъпници са купували гласове за кандидат за кмет на друга политическа партия. В съобщение до медиите от щаба на настоящият градоначалник потвърждават, че това купуване на гласове ставало със знанието на полицията.

Всъщност, информациите за купуване на гласове в циганските квартали тръгнаха още със започването на изборния ден. По първоначална информация вече са арестувани хора, които са пазарували в кв. „Орфей” около района на „В и К”.

От полицията потвърдиха, че е имало задържани няколко лица, които вече са пуснати. Сред тях е и известния с политическите си врътки Златко Андонов, който след като дал обяснения, е пуснат.

Водещи новини

Още новини