Станишев: Гласувам за свободна и демократична България

Булфото
share

Гласувам за свободна и демократична България, каза председателят на БСП Сергей Станишев след като гласува в Националното музикално училище в София. „Гласувах не за миналото, а за бъдещето”, допълни Станишев.

Първото нещо, за което гласувах, е българите да се почувстват и да бъдат свободни граждани. Това каза лидерът на БСП. „Днес е много важен ден, защото всички ние, гражданите на страната, ще определяме нашето бъдеще. Гласувах за това – българите да се чувстват свободни граждани в демократична, социална и правова държава. Гласувах против установяването на едноличен режим по същество, против това президентството да бъде още една дирекция на Министерски съвет, против това – общините да бъдат антисоциални. Това в частност е Столична община, в която не се решават маса проблеми на гражданите”, каза Станишев.

Проведохме изключително открита кампания. Споделихме нашите каузи, виждания, оценки за страната и ангажименти. БСП не хвърля празни думи, а поема ангажименти – каза Станишев.

Сблъскахме се с много страх. Това са изборите, в които до момента са хвърлени десетки милиони левове от управляващите; да не говоря за държавния ресурс, който беше ангажиран от началото на мандата на кандидатите на ГЕРБ. Кампанията на кандидатите на ГЕРБ не е от един месец, тя върви две години с лъжи, манипулации, промиване на мозъците, сплашване. Хора са заплашвани с уволнение, заплашвани са с това, че ако не изберат кмет от ГЕРБ, няма да видят лев от държавата. Такава бруталност не бях виждал от 20 години – каза Станишев.

Водещи новини

Още новини