ДПС праща Бойко Борисов на прокурор

share

ГЕРБ и премиерът правят опит да етнизират вота, а това е опасно за националната сигурност, заяви на пресконференция днес заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

Той опроверга информацията за агитационни материали на ДПС на турски език, разпространени в Силистренско. Вчера от ГЕРБ изпратиха съобщение, че ДПС агитира в Силистренско с материали на турски език и с твърдения, че ГЕРБ искат новородените деца да носят български имена.

Нямаме никакво отношение към създаването и използването на тези материали, коментира Бисеров. Тези материали бяха разпространени от ГЕРБ чрез официалния сайт на партията и това ни дава основания да подозираме, че са били създадени и разпространени именно от тях, посочи заместник-председателят на ДПС.

По думите му, ДПС е била многократно провокирана по време на предизборната кампания да се присъедини към етнизирането на вота, но движението е запазило през цялото време изключително разумно поведение. Това е и причината, според Бисеров, ГЕРБ да прибегне към този ход.

След Катуница това е престъпно поведение, смята той. ДПС ще сезира прокуратурата по случая с агитационните материали, добави
Бисеров.

Водещи новини

Още новини