Глашатаят на Трактора спонсор на Кунева

Интернет
share

Журналистът Явор Дачков, който се прочу като глашатаят на Алексей Петров-Трактора е сред дарителите, подпомогнали финансово предизборната кампания на кандидата за президент Меглена Кунева.

Името му лъсна в списък с имената на спонсорите на бившия еврокомисар, който беше публикуван на сайта на Сметната палата, научи "Монитор".

Зам. главният редактор на в. „Галерия” бе сред първите, цъфнали на килимчето на Трактора, след като той беше пуснат под домашен арест.

Запъхтян Дачков се изтърси пред дома на сочения за тартор на Октопода Алексей Петров под претекст, че ще взема интервю от него.

Тогава на крака при бившата барета се появи и лидерът на РЗС Яне Янев, придружаван от кандидата за президент на партията Атанас Семов.

В „скромния” списък от над 170 дарения в подкрепа на Кунева
фигурират и имената на социолога и предприемач Андрей Райчев и на ортака му Кънчо Стойчев.

Бизнесмените обаче се отличават като далеч по-щедри от Дачков, след като той е подпомогнал Кунева със скромните 50 лв., а те са се бръкнали с по 500 лв. От агресивна предизборна агитация в полза на кандидатурата за президент на Трактора пропищяха междувременно пък интернет потребители. Според сигнал в сайта „За честни избори” офанзивата се реализира чрез изпращане на т. нар. нежелани спам съобщения до електронната поща на потенциални гласоподаватели.

В тях се пробутвали изявления обещания и възгледи по различни теми на Алексей Петров. Потърпевш гражданин се оплаква, че безуспешно е предупредил подателите на рекламните имейли да престанат да му задръстват пощата.

„Вече втори път получавам агитационни материали, без да съм искал това. Нямам представа откъде имат моя имейл. След като писах, че не желая подобни имейли, те просто продължиха”, жалва се на стра

Водещи новини

Още новини