Меглена Кунева: Имаме пробив на националната сигурност

share

Има пробив в системата на националната сигурност, всичко което удря срещу свободата на словото нарушава националната сигурност, каза Меглена Кунева. 

Не за първи път се слагат бомби при посещения на еврокомисари в страната. Еврокомисарите са дошли в България и са казали, че страната ни се справя добре в кризата. Бомбата е насочена срещу управляващите, заяви Росен Плевнелиев. „Очакваме изпълнителната власт да посочи кой е виновен, очакваме справедливост”, каза той.
Ивайло Калфин заяви, че не знае дали случаят с взривяването на автомобила на Сашо Диков е свързан с изборната ситуация, но това показва липса на държава. Липса на държавност е показал и случаят в Катуница. Калфин каза, че такива случаи не трябва да се свързват с избори или посещения на еврокомисари и да не се търсят оправдания, а да се търси тяхното разкриване.
Стефан Данаилов заяви: „Тези, които взривиха „Галерия”, взривиха и Сашо Диков”.
Според Любомир Христов тези случаи са свързани с повишената тревожност в обществото, с разклатената държавност.
Маргарита Попова заяви, че вицепрезидентът трябва да върши превантивната работа. Най-силното правомощие на президентската институция е, че може да издигне глас. Ако имаше превенция, нямаше да се случи това, каза Попова за случая с взривяването на автомобила на Сашо Диков.
 

Водещи новини

Още новини