Росен Плевнелиев: Няма да слагаме пръти в колелата на руския бизнес

булфото
share

България няма да слага пръти в колелата на руския бизнес в страната ни. Това каза кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев, пред московския в. "Комерсант".

Кандидатът за държавен глава увери изданието, че няма да пречи на лобираните от Москва проекти, каквито са АЕЦ Белене и Южен Поток. Става дума за един-два проекта. Така че ние няма да пречим заяви българският политик преди изданието.

Изявата на Плевнелиев дойде след анализ в московския всекидневник за последиците от евентуалното избиран на кандидата на ГЕРБ за държавен глава на България. Бившият член на кабинета на Бойко Борисов лично се свързал с журналист от медията и заявил, че има намерението да развива отношенията с Москва.

Кандидатът за президент обаче не е дал гаранция за трите проекта. Той само е споменал, че е против провеждането на референдум за АЕЦ "Белене". Действията на съпартийците на Плевнелиев засега показват, че София не бърза с реализацията на този проект, въпреки че изтеклият на 1 октомври договор бе подновен до 31 март 2012 г., коментира руската медия.

Водещи новини

Още новини