Калфин: Кризата не обяснява липсата на национални действия

Булфото
share

Идвам в Пазарджик отново, защото има много въпроси, които трябва да се обсъждат и те са свързани основно с икономическата среда и с бизнес средата.

Това каза при посещението си в града кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.

"От две години насам в България се коментира една основна тема и тя е свързана с бюджета и приходите на страната. Разходите на страната обаче са повече отколкото приходите й. 4 милиарда и половина са похарчени над приходите на държавата за две години. В правителството не се коментира, че в един бюджет освен разходи има и приходи. Преди да започнеш да разпределяш нещо трябва да има кой да го произведе и кой да го преразпредели", допълни той.

"Стигна се до занижаване на целите в бюджета, но това доведе до нещо още по-лошо – дори и занижените цели не се постигат. Проблемът е свързан с две неща. От една страна е събираемостта, а от друга, че не можеш да чакаш една кокошка да снася яйца, ако преди това си я задушил. Не можеш да чакаш бизнесът да плаща данъци, ако не си му дал възможност да се развива. И тук политиката на България няма нищо общо с това, че има световна криза. Кризата съществува, но тя не обяснява липсата на национални действия, каза още кандидатът за президент", каза още Калфин.

Водещи новини

Още новини