Депутатите си гласуват ваканция около изборите

share

Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще започне в 09.00 часа с приемане на проекторешение за дейността на Народното събрание до края на месеца. Вносители на проекта за решение са председателят на парламента Цецка Цачева и зам.-председателят Анастас Анастасов. Очаква се депутатите да гласуват в кои дни преди и около местните и президентските избори на 23 октомври няма да заседават в пленарна зала. Проектопрограмата за работа на парламента предвижда и гласуване за прекратяване на пълномощията на депутата от ПГ на ДПС Георги Колев.

В рамките на пленарната седмица се очаква да бъдат проведени дебатите по второто четене на законопроекта за промени в Закона за личните данни, които бяха приети на 8 септември, както и второто четене на поправките в Кодекса на труда. Предстои и първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита на животните. Предвижда се депутатите да гласуват окончателно и текстовете за поправки в Закона за гражданското въздухоплаване.

Всяка първа сряда от месеца всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ, имат право да предложат точки от дневния ред, като включването им в заседанието не подлежи на гласуване. Петъчният пленарен ден ще бъде изцяло посветен на парламентарен контрол, който ще започне от 09.00 часа

Водещи новини

Още новини