7 партии в парламента и продължаваща политическа нестабилност, вещае МБМД

share

Най-вероятно на 5 октомври ще гласуват 55% от реалните избиратели в страната. Това означава, че към урните ще отидат 3 400 000 души.

Това показва националното представително проучване на Института за социални изследвания и маркетинг, проведено през периода 27-28 септември.

Най-вероятно в следващия парламент ще влязат 7 партии, сочи проучването – ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторски блок, България без цензура, Патриотичен фронт и Атака.

Според Агенцията на Мира Радева очертаващата се конфигурация в парламента предвещава продължаване на политическата нестабилност в страната.

Изследването е проведено от Института за социални изследвания и маркетинг в рамките на редовния мониторинг на общественото мнение осъществяван от института, се посочва в съобщението.

Там изрично се подчертава, че изследването е финансирано със собствени средства и е с национална представителност за пълнолетното население на страната.

Информацията е набрана посредством преки стандартизирани интервюта по домовете на интервюираните лица. Реализираният обем на извадката е 1 008 души. Максимално допустимият размер на стохастичната грешка е 3%, съобщават хората на Радева.

Водещи новини

Още новини