Меглена Кунева: Има две Българии

Булфото
share

Искрено съчувствам на хората, които загубиха децата си в Катуница, каза Меглена Кунева, независим кандидат за президент на България и бивш еврокомисар в сутрешния блок на БНТ.

„Това, което виждаме в Катуница е страшно, защото в него участват деца“.

Има две Българии, категорична беше Кунева. Едната България е на хората с джиповете и другата, която чака на опашката. Корените и семената на тези две Българии са засети много отдавна, уточни независимият кандидат за президент.

Според нея не изглежда да Кирил Рашков да има обяснение откъде и как има тези къщи и този стандарт на живот и явно има разминаване между това, което фамилията му притежава и техните доходи.

За Кунева ние сме свидетели на това, че премиерът и правителството режат ленти до смърт, докато се случи нещо такова като в Катуница.

Всеки държавен глава от началото на 90-те години е имал Съвет по етническите въпроси и сега трябва да се свика Консултативен съвет по национална сигурност, защото иначе гласът на тези, които протестират няма как да се чуе, обясни бившият еврокомисар.

В България не е ясно кой на каква работа е и защо е на тази работа, а нима нас това не ни интересува, попита кандидатът за президент.

Безработицата расте, а ние нямаме план откъде да започнем – дали от най-младите или от тези райони, в които съвсем няма работа и когато говорим за единството на държавния глава, ето в такъв момент той трябва да обедини нацията, добави Кунева.

Първата задача на министърът на вътрешните работи е да пази реда в страната, а не да е председател на предизборен щаб на предстоящи избори, обясни още Меглена Кунева, визирайки Цветан Цветанов и размириците, които в Катуница, които едва ли не се случват предизборно.

Прозрачни избори за независимият кандидат за президент означават всеки да обяви дарителите си в предизборната кампания.
 

Водещи новини

Още новини