Кандидатите на ГЕРБ за "Дондуков 2" без билбордове по магистралите

Булфото
share

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова бойкотира билбордовете по магистралите, за да не предизвика неволно ПТП-та.

“Последното, което искаме, е нашите кандидати да отвлекат вниманието на някой водач и да стане катастрофа, коментираха от щаба на ГЕРБ.

В решението на двойката няма изненада. През август т. г. в качеството си все още на министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев обяви, че ще инициира разяснителна кампания и дебати за премахване на рекламните табла от магистралите. Друга възможност е те да бъдат преместени от трасето навътре в нивите, така както например е в Турция и Гърция. Идеята възникна, след като от транспортния бранш алармираха за тежките и дори понякога фатални последици от директен сблъсък с билборд.

Ликовете на Плевнелиев и Попова вече са отпечатани на други рекламни носители - плакати, картички и флаери, лично разписани от тях. На листовките кандидатите посочват какво искат да постигнат - и защо точно те ще го направят. Сред акцентите им са “добра репутация и уважение за страната ни”, “превръщането на президентството в реален гарант за реформи в правосъдието” и др.

Вече е достъпен и общият им сайт. На адрес www.plevneliev-popova.bg всеки може да се запознае с новините около тях, да разгледа галерията от снимки или пък да ги попита нещо в сектора “ЗА...дай въпрос”.

В късния следобед в понеделник Плевнелиев и Попова се срещнаха в Брюксел с шефа на ЕНП Вилфрид Мартенс и го запознаха с програмата си.

Водещи новини

Още новини