150 бона струва подкрепата на Лили Иванова за БСП

share

150 хил. лева струва подкрепата на естрадната прима Лили Иванова, твърди “България днес”.


След като месеци наред управляващите от ГЕРБ увещаваха певицата с тлъсти хонорари, Лили без колебание премина в противниковия лагер.

Основна заслуга за това имал кандидатът за вице Стефан Данаилов. Двамата са близки приятели от години. Не случайно когато беше министър на културата те обсъждаха и проект за създаване на школа за млади таланти.

Идеята беше Лили да обучава даровити деца с издръжка от държавата. Кабинетът на ГЕРБ обаче стопира проектът. Въпреки близките си отношения обаче Лили не направила никакъв компромис с хонорара си. На концерта в Пловдив, с който БСП ще открие кампанията се очаква да присъстват 40 хил. души.

Изричното условие на певицата е да не бъде снимана. Тя дори предупредила щаба на партията, че ще слезе от сцената при първите светкавици на фотоапарати. Само за тази изява примата на българската естрада прибира 30 бона. Лили ще има четири концерта само в най-големите градове на страната.

За последно Лили пя през далечната 1990 година за СДС заедно с Богдана Карадочева и Васил Найденов.
"Вече може да пуснем клип "На всеки километър с Лили", шегуват се социалисти. От червения щаб признаха, че са водили преговори и със суперзвездата Боно.

Водещи новини

Още новини