Георги Кадиев: Оттук нататък няма да режа ленти, а ще помагам на хората

Булфото
share

Кандидатът за кмет на Столична община Георги Кадиев и кандидатите за общински съветници от БСП откриха тази нощ предизборната си кампания под надслов „Първите 24 часа от живота на различна София”.

Малко след полунощ кандидатът за кмет на София на БСП Георги Кадиев откри предизборната си кампания с прерязване на лента пред Столична община, придружаван от кандидатите за общински съветници, информира "Фокус". Първите часове от 24-часовия маратон включваха - посещение в родилен дом „Шейново” разходка през Борисовата градина и обиколка на Студентски град.


Пред Столична община Кадиев заяви: „Лентата бе прерязана пред затворената община като символ на това, че искаме да отворим общината. Искаме гражданите на София да управляват заедно с нас, не да бъдат просто управлявани. Искаме те да чувстват общината като място, където получават защита, внимание и възможност – всеки да се развива в посоката, която искат”. Той посочи, че хората очакват той и кандидатите за общински съветници да бъдат открити и откровени, както и да бъдат мотивирани да работят за общото благо. „Аз им го обещавам с началото на тази кампания. Обещавам, че тази кампания ще бъде тежка за нашите противници, приятна за нашите поддръжници, изморителна за нас самите. Каквото и да се случи на 23 октомври, ние ще знаем, че сме дали всичко от себе си. Прерязвам тази лента – надявам се първата и последната лента в живота ми. Важното за един политик е не колко ленти е прерязал, а на колко хора е помогнал и колко съдби е променил. Поемам ангажимента оттук нататък да не режа ленти, а да помагам на хората да живеят по-добре”, посочи кандидат-кметът.


Кадиев посети и родилния дом „Шейново”, където занесе подарък за последното родено бебе. Поемаме ангажимент за изграждане на 12 000 места в столичните детски градини в рамките на мандата. Това каза кандидатът за кмет на София на БСП. Той коментира, че за младите хора в София основният проблем е свързан с жилищата. Общината може да помогне да има жилища за млади научни работници, посочи кандидат-кметът. Той отбеляза, че промяната в София започва от най-малките, затова обеща, ако стане кмет, всяко дете, което се ражда в София, да получава медал. Кандидат-кметът на БСП посети и Борисовата градина, където пусна светещи фенери. Кадиев уточни, че в Брюксел сигурността е в пъти по-голяма, отколкото в София, въпреки че и двата града имат почти еднакъв бюджет. „Това означава, че там парите се управляват по-добре”, смята кандидат-кметът. Георги Кадиев посети и дискотека в Студентски град. Според него проблемите на студентското градче са квинтесенция на всички проблеми в столицата - наркоразпространение, грабежи, убийства. Срещат се и проблеми с ремонти на общежитията, със спортната база, строителство, опити за реституция. Отбелязани бяха и неуспешните опити за отделяне на кампуси. „Това вече не е студентски град. В един момент ще доживеем до идеята да правим нов Студентски град”, посочи Кадиев. Той изтъкна, че истинските студентски градчета в чужбина нямат нищо общо с нашия Студентски град и предложи изграждането на „медиатека”, която да работи денонощно. Кадиев показа неработеща детска градина в Студентски град, като коментира, че тя пустее на фона на 10 000 липсващи места за детски градини. По пътя Кадиев и кандидатите за общински съветници от БСП станаха свидетели на типичен проблем за столицата – липса на капак на шахта на пътното платно.


Ако спечелим изборите, ще инвестираме в сигурността на града, каза кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев. Те посетиха и местното Районно управление на полицията. По думите на Кадиев – сигурността е обща функция на общината и органите на МВР. Според кандидата за кмет на столицата – преди около 20 години Студентски град е бил много по-уютно и спокойно място, а сега е мръсно, шумно и с голяма престъпност. „Сигурността е приоритет за мен – не само криминалните деяния, но и бездомните кучета, градския транспорт, парковете. Поемам ангажимент – минимум 10% от бюджета на Столична община да бъдат в системата на сигурността”, коментира Кадиев. Според него трябва поне двойно да се увеличи броят на общинските полицаи.


Кандидатът за кмет посети Центъра за градска мобилност, където се запозна със системата за видеонаблюдение и контрол. Кадиев посочи, че според изчисления софиянци губят по 37 минути дневно в задръстванията. Обсъждана бе и идеята – трамваите да се движат на по-високо ниво на пътното платно, за да не им пречи трафикът. На път към трамвайното депо в кв. „Банишора” Кадиев разговаря и с таксиметров шофьор. Кандидат-кметът се запозна на място с движението на трамваите. Стана ясно, че преди работа на ватманите им се прави тест за наличие на алкохол. Те имат служебни телефони, както и паник бутон. Георги Кадиев бе впечатлен от това, че ватманите бяха предимно млади хора.


Програмата "Първите 24-часа от живота на различна София" продължава в 13.00 часа.

Водещи новини

Още новини