Кадиев: Идеята на кампанията е хората да видят мен като човек

Булфото
share

Идеята на кампанията е хората да видят мен като човек и да оценят дали съм отговорен, дали си спазвам обещанията, дали ги лъжа или не. Това каза пред журналисти кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев.

„Спираме с всякакви партийни срещи, с партиен актив и по клубове. Всички срещи са само навън, между хората. Аз съм мажоритарен кандидат за кмет на София. Аз съм ясно политически идентифициран, но в същото време искам одобрението на хората на София и затова правя кампания за хората на София. Затова и срещите ще са навън, между хората”, подчерта Кадиев.

Началото на кампанията ще бъде поставено тази вечер в 00.00 часа пред Столична община, откъдето ще започне 24-часов маратон на кандидат-кметът. Кулминация на маратона е концерт, караоке парти и 3D анимация на Паметника на Съветската армия. Началото е в 19.00 часа в събота. Кадиев обеща и изненада, без да разкрие подробности. 24-часовият маратон за началото на кампанията ще бъде филмиран.

Цялата едномесечна кампания ще бъде на принципа един ден за един от 24-те района на София. Инициативите ще бъдат организирани от местните клубове на БСП и младежките структури, обясни Кадиев. Идеята е всеки район да бъде представен със специфичните му проблеми. Събитията ще са обединени в четири теми - сигурност, финанси, администрация, чистота. Вечерта на всеки ден от кампанията ще приключва с културна проява, която да е характерна за съответния столичен район.

„Цветанов казва – той Кадиев се занимава с компромати, защото няма програма. Имам програма и Цветанов 500 години не може да напише такава програма. Не защото съм много умен, а защото тя е минала пред хиляди очи. Ние направихме 500 срещи, 7 кръгли маси за тази програма, обсъждания. Това, което Цветанов очевидно не разбира е, че лесно се пишат програми, трудно се изпълняват. Трудно се изпълняват, защото зад програмите стоят хора. Когато гласуват, хората първо трябва да видят човека срещу себе си и дали му имат доверие и тогава да гледат неговата програма. Какъв е смисълът да напишеш прекрасна програма, а да ги лъжеш през цялото време”, коментира Кадиев.

Част от програмата за управление на София на кандидата на БСП включва оформяне на квартални центрове. Друга идея е създаването на филмова комисия в Столична община, която да работи за връзки с чуждестранни филмови компании, които да снимат продукциите си в София, като по този начин ще се прави реклама на града. Кадиев посочи, че в Лондон и Берлин има подобни комисии.

Водещи новини

Още новини