Зеленогорски: Общинарите на протеста пред ЦИК бяха в платен отпуск

Булфото
share

Нито един служител на община Плевен, нито един служител на културните институции в града не са присъствали на 17 септември на протеста на СДС пред Централната избирателна комисия без платен отпуск.

Това каза пред Радио "Фокус" кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Той поясни, че и той самият е бил в отпуск в този ден. Зеленогорски призова да се направи проверка и който може да посочи и едно име на човек, присъствал на протеста, който не е в отпуск, да го направи. Нека се направи проверка по имена и може да се види, че всички, които са присъствали на протеста, са били в отпуск, категоричен бе Зеленогорски. Той допълни, че ако се направи проверка и се установи, че няма хора, присъствали на митинга, без да са в отпуск, тогава депутатът Румен Петков ще трябва да се извини за думите си.

„Аз обаче не очаквам това от Румен Петков, той отдавна ми обеща, че ще свали депутатския си имунитет, за да го съдя за клевета, но още не го е направил, явно му липсва смелост”, посочи Зеленогорски. По думите му на протеста не е имало служители на Филхармонията в Плевен и на Северняшкия ансамбъл.

„Аз не видях на протеста хора от тези културни институции, възможно е да е имало, но ако е имало, те са били в отпуск”, каза Зеленогорски. Той призова БСП-Плевен да работи повече за позитивния си имидж и за идеите си, които ще предложи на плевенчани, защото само с негативни коментари няма да спечелят.

Винаги, когато са тръгвали с черна кампания срещу мен, винаги са губели, каза още Найден Зеленогорски.

Водещи новини

Още новини