Росен Плевнлиев: България върви напред

Булфото
share

С министър Маргарита Попова бяхме едни от най-независимите членове на правителството.

Ние бяхме тези министри, които се фокусираха върху дългосрочните приоритети в национален план и постигането на ясни и измерими резултати по тях. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев след среща с посланиците на Европейския съюз. Плевнелиев отбеляза, че този подход е получил голямо одобрение от посланиците.

България върви напред, подчерта Плевнелиев. Той каза, че на срещата е уверил дипломатите, че в регионалното и в правосъдното министерства ще има пълна приемственост.


Плевнелиев ще проведе среща с германския канцлер Ангела Маркел утре. В следващите дни предстои посещение и в Париж, където кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще се срещне с председателя на френския парламент.


На работната закуска италианският посланик е подарил на Плевнелиев първи екземпляр от книгата „Комунизъм от камък”. Днес се открива музей на социалистическото изкуство. За мен това означава, че социализмът отива в музея, подчерта кандидат-президентът.


Кандидатът за вицепрезидент Маргарита Попова заяви, че заедно с Плевнелиев ще продължа да работят открито и в прозрачно сътрудничество с европейските партньори.

Водещи новини

Още новини