Ивайло Калфин: заради ГЕРБ ще загубим половин милиард от ЕС

булфото
share

Има опасност България да загуби над половин милиард лева по програмите за развитие на селските региони заради неадекватната политика на ГЕРБ в сектора, предаде нюз.бг.

Сигурен съм, че Бойко Борисов не иска да загуби тези пари, но не се вслушваше преди време, когато му казваха да не слага неподготвен човек начело на фонд „Земеделие", допълни той.

Така кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин коментира смяната на зам.-директора на фонд „Земеделие", провокиран от въпрос на земеделски производител от Стралджа защо парите по различни европрограми не достигат до селските райони.

Калфин се срещна с представители на обществеността в града и пожела успех на кмета Митко Андонов от БСП, който се кандидатира за нов мандат.

По-късно в Ямбол червеният кандидат за „Дондуков" 2 обвини правителството, че се е провалило и в областта на усвояване на еврофондовете - само 1% от Кохезионния фонд и 7 % от структурните фондове на ЕС са използвани. „През 2009 г. България беше на 13-14-то място в съюза по този показател, а сега е на предпоследното 26-о. След нея е само Румъния", поясни Калфин.

Водещи новини

Още новини