ГЕРБ стартира предизборната кампания (обновена)

Булфото
share

Часове преди да започне официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ десетки автобуси от цялата страна със симпатизанти на партията се стекоха пред зала "Арена Армеец", предаде репортер на Novini.bg.

Движението около залата е затруднено. Навсякъде има трансперанти със слогана на партията за евроизборите "България няма време за губене". Присъстват всички депутати от ПГ на ГЕРБ, както и кметове на общини от партията. Те разговарят с избирателите си. Мерките за сигурност и охраната на мероприятието са изключително строги. В момента в залата се провежда концерт. Очаква се към 13 часа да пристигнат председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов, водача на листата на ГЕРБ за евроизборите Томислав Дончев и кандидатът на Европейската народна партия за председател на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Събитието стартира точно 13,20 часа, с изпълнение на химните на Република България и на Европейския съюз, предаде репортер на Novini.bg. Залата е препълнена и всички аплодираха бурно пристигането на Борисов. Последователно на сцената се качиха и държаха речи Едвин Сугарев и Георги Марков. Жозеф Дол, председател на ЕНП, се обърна към всички присъстващи със специално видеообръщение, като пожела успех на ГЕРБ. Думата взе и кметът на София Йорданка Фандъкова, която говори за постиженията и резултатите постигнати от ГЕРБ през последните години. Същото направи и кметът на Бургас Димитър Николов.

На сцената излезе председателят на изборния щаб Цветан Цветанов. Това правителство отдалечава България от Европа. Правителството на тройната коалиция беше усвоило и разплатило едва около 1% от евросредствата. Правителството на Бойко Борисов приключи с 37%. Естествено, че има и забележки. Една е свързана със зала "Арена Армеец". Тя трябваше да бъде по-голяма, за да може днес да се съберем много повече хора тук. България беше съсипана през последните 25 години, с изключение на тези 3,5 години, през които на власт беше ГЕРБ. Правителството спря всички реформи и вършат само популистки ходове, каза Цветанов. Той представи на сцената всички 18 кандидати за евродепутати от партията.

Водещи новини

Още новини