Томислав Дончев: Номинацията на Пеевски е флирт с общественото мнение

Булфото
share

Трябва да бъде направен опит, колкото и да е трудно да има европейски дебати, заяви водачът на листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент Томислав Дончев по БНР.

За съжаление голяма част от българите свързват Европа само като източник на финансиране. Европейските институции регулират живота ни в много сфери. Така че един добри дебати биха позволили на хората да сравняват, би ограмотило гражданите и политиците, подчерта Дончев.

По повод продължаващите коментари относно еврофондовете Дончев каза, че малцина са обърнали внимание на предисторията на ситуацията. "Това е инициатива на г-жа Ингеробг Гресле от Комисията за бюджетен контрол. Всички обръщат внимание, че тя е член на ЕНП. Но никой не обърна внимание на позицията й относно промените в закона за Сметната палата. Няколко пъти тя, заедно с други членове на ЕП, предупреждаваха, че ако законът бъде приет в този му вид и бъде направена тази безпардонна промяна в Сметната палата, българският публичен сектор, който разходва публични средства, не го чака нищо добро, посочи Дончев.

Той отдава влизането на този текст и гласуването му в ЕП по-скоро на промените в закона за Сметната палата и на последния мониторингов доклад. Факт е, че промените в Сметната палата са забелязани от всички европейски институции и бъдете сигурни, че те ще се следят с особено внимание. Сметната палата има правомощия и по отношение на европейското финансиране, припомни водачът на евролистата на ГЕРБ.

На въпрос за присъствието в битката за европейския парламент на Деян Пеевски Томислав Дончев отговори, че това е в правомощията на ДПС.

Но, ако искате коментар от моя страна - това е особен флирт с общественото мнение. Любопитното е дали след изборите всички медии колективно ще си промените мнението и ще се разкаете за сатанизирането му. Съвременният политически живот не следва обичайните стандарти. Имаме мнозинство, което е противоестествено, имаме правителство, което е подкрепяно от най-малък брой хора. Тук стандартите на политика вече са различни, коментира Томислав Дончев.

Водещи новини

Още новини