Станишев: Въздухът в България трябва да се пречисти (галерия)

share

Всичко е в ръцете на хората. Те могат да определят бъдещото на своята държава. Аз гласувах за промяната. В последните години толкова неща бяха съсипани, че е нужна огромна промяна.

Това заяви Сергей Станишев, веднага след като гласува. Гласувах децата ми да останат в България. Гласувах за една свободна България, в която въздуха трябва да се пречисти, продължи той. Това което беше разкрито вчера е заговор срещу свободата, демокрацията и Конституцията в България. Поръчителите на тази измама трябва да си понесат отговорността след изборите. Ние не знаем дали тези 350 хиляди бюлетини са цялата партида, попита той. Хората трябва да гласуват свободно и да са убедени, че няма да има манипулации. Сега е момент за гласуване и ние ще направим всичко необходимо, за да преодолеем тези машинации. Хората трябва да гласуват свободно, повтори той. Това е най-важното нещо в една демокрация. По-важно е от това дори кой ще спечели изборите, категоричен беше Станишев.

Служебното правителство не си свърши работата. Хубавото е, че ДАНС показаха бърза реакция и си свършиха работата. Имаме сигнали, че между 8 и 10 май са разпространени други фалшиви бюлетини, разкри Станишев. Това е престъпление срещу хората. Ако тези бюлетини са били брак, то е трябвало да бъдат унищожени до 8 май. Някой се опитва да се подиграва с нас, каза още той. Българите трябва да гласуват по съвест и не трябва да се стига до сблъсъци и протести след изборите. Трябва да оставим хората да гласуват спокойно. България се нуждае от стабилност, за да се извлечем от това блато и тиня, която ни заля последните години, каза още той. Ударът срещу България е тежък. Такъв сериозен опит за фалшификация не е правен в друга европейска държава. Разширената мисия на ОССЕ показват, че имаме проблем. Извършителите на тази машинация трябва да понесат своята отговорност, завърши Станишев.

Водещи новини

Още новини