Блъсков: В България се гласува за Гошо или Пешо, а не за идеи и платформи

share

Трябва да се върнем към честността в политическите отношения. Случаят от вчера може да е един катарзис, чрез който да се пречистим.

Това каза Петьо Блъсков пред камерите на TV7. Политическите формации в България не са продуктивни. Те се занимават само с това да се плюят и да се ругаят. Време е политическата мъгла да се вдигне и това е наша работа, на медиите. Политиците не спират да ни будалкат и хората не са на ясно какво се случва с техните гласове, убеден беше той. На Запад се гласува за платформи и идеи, а ние тук гласуваме за Гошо или Пешо.

Институциите в България вече не съществуват, обяви журналистът Владимир Береану. Начинът по който говорят политици и министри е страшен. В политиката няма платформи. Единственото по което си приличат са дивашките кражби и приватизации, каза още той. При нас смешното е, че хората, които живеят бедно, не гласуват, защото си мислят, че не могат да променят нищо. Това не е вярно и днес всички трябва да отидат пред урните, призова Береану.

Борислав Цеков от Института за модерна политика беше на мнение, че днес е важно да се гласува масово. Само това ще предотврати манипулациите. Гражданите са на ход и само те могат да променят нещата, обясни още той. Партиите на прехода не могат да донесат промяна. Проблемът е в самата система. Тя трябва да бъде променена, категоричен беше Цеков. 

Водещи новини

Още новини