НЦИОМ: ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака" влизат в НС

share

Ако изборите за 42-ро Народно събрание бяха на 25 април 2013 г., сигурни участници в следващия състав на парламента са ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака". Това показват данни от последното национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Движение "България на гражданите" остава най-близо до групата на партиите, които със сигурност попадат в новия парламент, въпреки известния спад в електоралната подкрепа за тази формация.

Партиите КП ДСБ-БДФ, НФСБ, РЗС, ВМРО и Коалиция "Център-Свобода и достойнство", които попадат в граничната зона между 2 и 4%, обаче също имат своите шансове за място в бъдещия парламент на страната.

Не се наблюдава съществена разлика в дяловете на електоралната подкрепа за двете основни политически партии - ГЕРБ и БСП, въпреки последния скандал със СРС-тата. Няма промяна и в подреждането на първите пет формации.

Между 1/5 и 1/4 от избирателите все още не са решили за кого да гласуват и дали въобще да отидат до урните. Сред колебаещите се как да гласуват на 12 май попадат млади хора на възраст 18-29 години, високообразовани респонденти, както и жители на областните градове и на столицата.

Водещи новини

Още новини