Орешарски: На ГЕРБ винаги някой им е виновен

share

На ГЕРБ винаги някой  им е виновен. Щом приключиха външните виновници, почнаха да търсят вътре между себе си. Препоръчвам им да се огледат и да видят, какво те са оставили за следващото правителство като наследство. Външният ни дълг от 10 млрд. лв. стана 14. Това заяви Пламен Орешарски в предаването "Лице в лице" по БТВ.

На въпрос как реагира на критиките към него от страна на ГЕРБ, той отговори, че не им обръща сериозно внимание, защото той се вслушва само в критики от професионалисти.

Орешарски заяви, че картината на българската икономика хич не е добра. "Има прекалено много сектори, в които трябва да се въведе повече ред. Но първият сектор, в който трябва да се направят промени, това е нарастващата бедност. Истинският инструментариум за справянето с този проблем е вътре в сектора, каза още той.  Ние имаме една голяма група работещи бедни, важни са и енергетиката и здравеопазването, но трябва да се започне от някъде.

Не съм специалист по енергетика и никога не съм отговарял за Белене. В Русия има едни реактори, които няма как да са сред активите на Белене. Дайте да коментираме въпроса, след като излязат проверките, каза фаворитът за премиер на БСП.

Ние сме единствената страна в Европа, която облага минималната работна заплата. Преди това не беше проблем, защото доходите се вдигаха и ставката се вдигаше, но вече улицата се разбунтува, защото доходите останаха почти 4 години на едно и също ниво, каза икономистът.

Страхувам се, че страната бе доведена до положение, при което няма бърз изход, а хората очакват нещата да се решат точно така, заяви Пламен Орешарски. Той е на мнение, че трябва да се направи по-топла върза между бизнеса и образованието, защото младите хора гледат към терминалите. Трябва страната да субсидира първото работно място на младия човек, допълни той.

Водещи новини

Още новини