Студент: Интересите вече са много, затова ни нападат за Стоичков

share

Идеята за привличането на Христо Стоичков като лице на студентските протести бе спонтанна. Бяхме изненадани от това, че той толкова силно подкрепи нашата кауза за бъдеще за българските младежи и стабилно застана зад гърба ни. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Иван Кутуев от Изпълнителния съвет на Националното председателство на студентските съвети.

Получаваме много нападки, че Камата искал да стане политик. Стоичков бе човекът, който през '94 г. накара цяла България да излезе навън и да не спи от радост. Името му стана символ на обединение. Той прие нашия смисъл и ни помогна. Ние обаче поставихме условие той да не влезе в парламента и да не се намесва в политиката, уточни Кутуев.

Лошо впечатление ми направи това, че никой не спомена това, че заедно с нас е Валя Балканска, коментира той и обяви, че движението продължава да търси лица и се водят преговори с хора, които също подкрепят студентската кауза и борбата с нередностите в държавата.

Ние ще продължим да се борим, защото знаем пред себе си, че сме чисти и градим бъдещето на България. Основните ни искания са осем на брой и са основно за реформи, промени в закона и механизми за реализация на студентите. Идеите ни бяха подкрепени от над 30 университета, обяви Кутуев, но подчерта, че с наближаването на изборите интересите стават много и затова се появяват нападки и критики.

Водещи новини

Още новини