Зам.-министърът на земеделието: Назрява напрежение сред зърнопроизводителите и то е основателно

Кадър: БНТ
share

Назрява напрежение сред зърнопроизводителите и смея да кажа - не е неоснователно. Това заяви заместник-министърът на земеделието Георги Събев в  предаването "Говори сега" по БНТ.

"Сигналите са, че безмитният внос на редица стоки от Украйна ще продължи, ще бъде удължен с още 1 година, т.е. това, което се случи миналата година, има потенциал да продължи, ако не се предприемат адекватни мерки", каза Събев.

Български фермерски съюз: Помощ за производителите, но на достойни цени

По думите му отварянето на кризисния резерв на Европейския съюз ще помогне на зърнопроизводителите, чиито складове в момента са пълни със зърно.

В момента текат дискусии във всички европейски институции за спешно преразглеждане на многогодишната финансова рамка, тъй като тя е договаряна преди ковид кризата и войната в Украйна, допълни заместник-министърът Георги Събев.

Амбицията е до края на годината да има политическо решение. Крайно време е несправедливостта с различни нива на подпомагане да бъде преодоляна, нашите производители трябва да бъдат поставени на равни начала, коментира още Събев.

Водещи новини

Още новини