"Кампилобактер" е името на заразата, която измества салмонелите в летните дни.
След консумация заразеното месо може да предизвика стомашно-чревни неразположения. За това предупреждават учените от Университета по хранителни технологии в Пловдив.
В търговската мрежа все още не са и чували за Кампилобактерията, която може да съдържа пилешкото месо.
Една от причините за разпространението на Кампилобактерията е неправилното съхранение на месото в магазините, твърдят специалистите, съобщи Нова телевизия.
У нас засега няма регистриран случай на заболял от бактерията, но миналата година в Европа са били заразени над 200 хиляди души. Заболяването дори може да застраши човешкия живот.
Изключително важно е да варим и печем по-дълго време пилешкото месо, което купуваме, колкото и сигурни да сме в производителя.