DiVino.Taste -  възможност да дегустирате най-доброто българско вино

share

На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste. DiVino.Taste е събитие, на което българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествените български вина. В същото време Divino.Taste има за цел да се превърне в една професионална платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.

В рамките на двата дни на изложението гостите на DiVino.Taste ще могат да дегустират над 200 от най-добрите български вина и да се срещнат и да разговарят с техните производители. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното.

Двама Master of Wine - Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция) допълват утвърдените имена на експертите, които ще водят семинарната част - Вили Гълъбова, Яна Петкова, Юлия Костадинова, Ясен Захариев, Радослав Радев и Любомир Попйорданов.

“Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се  превърне в ежегоден форум на българското вино,” заявява Емил Коралов един от създателите на DiVino.Taste и генерален мениджър на издателство Gourmet Publishing.
“Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя и Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.

Организатор на Divino.Taste e Gourmet Publishing.

За DiVino.Taste

DiVino.Taste е разделен на три части - Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона.

Изложението на български вина ще събере 35 най-добри български винопроизводители, които ще представят най-добрите си вина пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и в двата дни.

Водещи новини

Още новини