По отношение на пшеницата категорично може да се каже, че българският хляб не съдържа генно модифицирано (ГМО) жито. "През миналата година сме взели над 100 проби за наличие на ГМО, като всички те бяха отрицателни, каза д-р Камен Николов от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) пред ТВ7.
По повод появилите се информации за вредата, която нанасят на здравето ни хидрогенираните масла в основата на маргарина - сладкарската сметана и палмовото масло, председателят на "Зелени инициативи" Диана Хусеин призова да се започне обществен дебат, в който да се дискутират въпросите дали да се забранят или в началото първо да се ограничи използването на хидрогенираните масла. "В САЩ има ограничения да се ползват под 1% трансмазнини", твърди Хусеин.
Българският хляб е без ГМО
- 04.02.2014 | 11:06
- 1584