Кипър очаква да подобри миналогодишния си туристически рекорд

Novini.bg/ Canva
share

Кипър постави през август нов рекорд в пътническия трафик на двете си международни летища. Въпреки предизвикателствата, с които започна 2024 г., се очаква тя да подобри рекорда за летели до и от острова, който бе поставен през миналата година, казаха от туристическото министерство.

1,6 млн. пътници са преминали през двете международни летища в Ларнака и Пафос през август, като броят им го прави най-добрия месец в историята на кипърския въздушен транспорт, съобщиха от управляващата летищата компания /Hermes Airports/.

Потокът до и от Кипър през най-ваканционния месец тази година отбелязва значителен ръст от 5,7% спрямо миналия август, който също бе рекорден. Постигната е и най-високата досега средна заетост на всички полети от 89%.Топ-5 на водещите пазари за кипърските летища и пътническия трафик през август са Великобритания, Гърция, Израел, Полша и Германия.

Резултатите потвърждават прогнозите за добър туристически сезон, коментираха от туристическото министерство. Те засилват и възможността тази година да надмине рекордното постижение на 2023-а от над 11,6 млн. обслужени пътници. До и от Ларнака и Пафос летят 54 авиокомпании, по 113 маршрута в 38 държави.

Кипър глобява с до 100 000 евро за предизвикан пожар

Водещи новини

Още новини