Турция може постепенно да преразгледа системата „ол инклузив“ в хотелите

gettyimages
share

Турция планира да преразгледа системата „ол инклузив“ в хотелите като част от стратегията си да посрещне 80 милиона туристи през 2028 г., пише днес проправителственият в. „Тюркийе“.

Според информация на изданието министерството на културата и туризма на страната възнамерява да даде приоритет на развитието на други сфери на туризма: гастрономически, културен и медицински.

Мустафа Коркутата от Асоциацията на младите бизнесмени в Анкара заяви, че "ол инклузивът" се е превърнал в система на „потребителски терор“, посочва „Тюркийе“. 

Според Коркутата изчисленията показват, че процентът на изхвърлената от чиниите храна в "ол инклузив" хотелите достига 65 на сто. 

Дневно се изхвърлят по 220-400 грама храна на човек. С други думи, разхищението на храна в тези хотели струва 50 милиарда турски лири (1,5 млрд. долара) годишно, така че броят на обектите, в които се прилага тази система, трябва да бъде намален, изтъкна той.

Турция отново предлага да се преразгледа системата "all inclusive"

Бизнесменът съобщи, че в рамките на новата система хотелите ще могат да си сътрудничат с местните ресторанти. Той уточни, че вечер туристите ще бъдат водени на разходки в центровете на курортните градове и след това ще бъдат водени на вечеря в ресторанти, с които са подписани договори.

При такава система повече приходи ще имат и собствениците на магазини, добави Коркутата.

Представители на турската туристическа индустрия и преди са правили многобройни предложения за преразглеждане на формата „ол инклузив“, включително въвеждане на модела „плащаш, колкото консумираш“. 

Миналата година Турция посрещна 56,7 милиона туристи. В края на тази година се очаква Турция да бъде посетена от 60 милиона туристи.

Водещи новини

Още новини