С 30% се е увеличило търсенето на почивка в каравана

Булфото
share

Почивката в каравана продължава да добива все повече популярност и да бъде предпочитана от туристите, които избират къмпингите на Българското Черноморие. Търсенето на подобна ваканция се е увеличило с близо 30 на сто това лято в сравнение с миналото, показват данните на българската платформа Karavani.bg, съобщиха от сайта, предава БТА.

Интересът към почивка, близо до природата, показва стабилен ръст през последните три години, а прогнозите са и това лято сезонът на морето да продължи и през септември.

"Сред факторите, които повишават интереса към почивката на къмпинг, са стабилните цени за наем на каравани, кемпери и бунгала, които нямат особено повишение спрямо миналата година. Създават се и все повече места за настаняване от висок клас с луксозно оборудване. Всичко това показва, че се търси развитие и подобряване на условията за този начин на летуване", коментира основателят на Karavani.bg Николай Неков, цитиран в прессъобщението.

Тенденция този сезон е да се търсят и повече предложения за наем "в последната минута", които предлагат преференциални условия в следващите 7-10 дни.

Все повече хора пък избират морето и къмпинга, за да отбележат своя празник - рождени и именни дни, ергенски и момински партита, сватби и др. Все повече млади хора и семейства с малки деца също избират лятна ваканция сред природата. 

От интернет платформата посочват, че се наблюдава и засилен интерес в посока създаване на нови къмпинги не само на морето, но в планината. 

Мебелна компания си хареса местността „Атия“ за изграждане на къмпинг

"Потенциалът за това е огромен, тъй като природата и климатът на България дават възможност за целогодишни ваканционни преживявания на къмпинг. Процесът е дълъг и сложен и много предприемачи се доверяват на опита ни в тази сфера за консултации. Това е съвсем нова вълна в създаване на къмпинги, тъй като през последните 10-20 години те са концентрирани по морето. Една от нашите основни цели е да развием къмпингуването в цяла България", добавя Неков.

Водещи новини

Още новини