Цената на къмпингите това лято по Черноморието – от 40 до 120 лева за нощувка

  • 12 юни 2024 09:26

  • 533
  • 2
Цената на къмпингите това лято по Черноморието – от 40 до 120 лева за нощувка
© Freepik

Анализ на цените на някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лева. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лева, съобщиха от Camping.BG.

Във вътрешността на страната цените са сходни с тези по морето. Двама души с палатка и достъп до електричество ще плащат средно общо 38 лева на вечер, а нощувката на двама души с каравана или кемпер и достъп до електричество ще струва средно 54 лева.

Термалните къмпинги работят целогодишно и са едни от най-предпочитаните от къмпинг туристите. Нощувката в тях очаквано е по-скъпа, коментират от Camping.BG. Причината е, че в цената е включен и достъп до минерални басейни, сауни, парни бани и т.н. В някои къмпинги от този вид нощувките през седмицата са по-евтини от тези през уикенда. Цената за къмпинг място и двама възрастни в термалните къмпинги варира от 60 до 120 лева на вечер.

В България има чудесни условия за къмпингуване, които по нищо не отстъпват на европейските стандарти

Цените на отделните къмпинги също са различни в зависимост от удобствата в тях, разположението, наличието на басейн и т.н., а близостта до морето оказва влияние.

Обичайно къмпингите настаняват децата безплатно, като границата на възрастта им варира от 3 до 12 години. Някои къмпинги имат и отделни цени за юноши.

Последвайте канала на

Владимир Василев
533 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.12 | 10:56

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.12 | 09:44

1
ЗНАЧИ ЗА 10 ДЕНА СПЕСТЯВАМ 1200 ЛЕВА. НЕ Е ЛОШО

Добави коментар

Водещи новини